Îți dorești o viață sexuală mai împlinită? Iată câteva sfaturi pe care orice femeie le poate pune în aplicare

în Articole Blog
Transformările fizice pe care le suferă corpul tău pe măsură ce îmbătrânești au o influență majoră și asupra sexualității tale. Scăderea nivelului de hormoni din sânge și modificările neurologice și de la nivelul sistemului circulator pot duce la probleme sexuale, cum ar fi durerea resimțită la nivelul vaginului.
 
Astfel de schimbări fizice înseamnă că sexul nu va mai fi la fel ca în primii ani după ce ți-ai început viața sexuală și pe măsură ce te îndrepți către vârsta a doua, performanțele vor fi din ce în ce mai reduse dacă nu iei atitudine. Pe de altă parte, efectele secundare ale maturității precum: încrederea sporită, abilitățile de comunicare mai bune, lipsa inhibițiilor, te pot ajuta să ai parte de experiențe sexuale mai bogate și, în cele din urmă, mai satisfăcătoare dacă știi cum să folosești toate aceste noi abilități dobândite în folosul tău și al vieții tale sexuale.
 
Cu toate acestea, multe femei nu reușesc să realizeze întregul potențial al sexului mai matur. Înțelegând elementele fizice și emoționale esențiale care stau la baza unei partide de sex satisfăcător poți trece mai ușor peste provocări și toate celelalte probleme sexuale care vin odată cu înaintarea în vârstă. Iată deci ce trebuie să faci ca să ai parte de o viață sexuală așa cum ți-ai dorit.
 
#1 Educă-te
 
Pe internet sunt disponibile o mulțime de materiale prețioase pentru o femeie care își dorește să-și condimenteze viața sexuală. Navighează pe internet sau dă o fugă până la cea mai apropiată librărie pentru a alege câteva surse de inspirație care se aplică situației tale și folosește-le pe cont propriu, sau împreună cu partenerul tău. Dacă este prea dificil să vorbești direct cu persoana de lângă tine, tu și partenerul tău puteți sublinia pasajele care vă plac în mod deosebit și să le arăți unul altuia.
 
#2 Acordă-ți timp
 
Pe măsură ce îmbătrânești, răspunsul organismului tău la stimulii sexuali încetinește. Tu și partenerul tău vă puteți îmbunătăți șansele de succes prin găsirea unui cadru liniștit, confortabil și unde să nu vă întrerupă nimeni pentru a face sex. De asemenea, este foarte important să înțelegi și că schimbările fizice din corpul tău înseamnă că vei avea nevoie de mai mult timp pentru a te înfierbânta și a ajunge la orgasm. Dar dacă te gândești puțin, nu e chiar atât de rău să petreci mai mult timp făcând sex, nu-i așa? Integrarea noilor tale necesități fizice în rutina ta de a face dragoste poate deschide porțile către un nou tip de experiențe sexuale.
 
#3 Utilizează lubrifiant
 
Adesea, uscăciunea vaginală, care începe în perimenopauză, poate fi corectată cu ușurință cu un gel lubrifiant bun. Folosește-l ori de câte ori consideri că este necesar pentru a evita o partidă de sex dureros - o problemă care poate duce la scăderea libidoului și la creșterea tensiunilor de la nivelul relației. Când lubrifianții nu mai funcționează, încearcă stimulente femei sau poți chiar să-ți programezi o consultație la ginecologul tău.
 
#4 Menține afecțiunea fizică
 
Chiar ești obosită, tensionată sau supărată din cauza unei probleme, fie ea sexuală sau nu, este important să păstrezi contactul fizic cu jumătatea ta cât mai mult timp posibil. Săruturile și îmbrățișările ocazionale sunt esențiale pentru menținerea unei legături emoționale și fizice puternice și echilibrate.
 
#5 Încearcă diferite poziți
 
Dezvoltarea unui repertoriu de poziții sexuale diferite nu numai că sporește interesul față de actual sexual, dar poate ajuta și la depășirea problemelor sexuale sau de cuplu. De exemplu, o suprastimulare a punctului G și un orgasm pe măsură apare atunci când un bărbat își stimulează partenera pentru o perioadă mai lungă de timp, iar dacă tu și partenerul tău nu reușiți această performanță făcând sex într-o poziție normală, puteți încerca poziții mai creative.
 
#6 Notează-ți fanteziile
 
Acest exercițiu te poate ajuta să explorezi posibile activități care s-ar putea să te excite. Încearcă să te gândești de exemplu la un vis care te-a trezit din somn cu un orgasm puternic și apoi împărtășește-ți memoria cu partenerul tău. Această activitate cu siguranță vă va ajuta să scăpați și de timiditate, dar și să scăpați de probleme legate de libidou.

0 comentarii

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *