Și bărbații pot avea probleme legate de orgasm?

în Articole Blog

Problemele de ordin sexual, în ceea ce privește orgasmul, sunt frecvente nu doar în cazul femeilor, ci și în rândul bărbaților, afectând de-a lungul relațiilor lor, mai mult de jumătate din toate cuplurile. Deși disfuncția sexuală amenință rareori sănătatea fizică, ea poate avea un efect psihologic negativ grav, provocând depresie și anxietate

 

De asemenea, într-unele situații, problemele sexuale masculine, în special disfuncția erectilă, pot sugera un risc crescut de boli vasculare, așa că dacă te confrunți cu astfel de provocări, ar fi bine să ceri ajutorul unui cadru medical.

 

Principalele categorii de disfuncții sexuale la bărbați sunt următoarele:

 

Disfuncția erectilă: numită uneori și impotență, este incapacitatea de a avea sau de a menține o erecție suficient de mult pentru a funcționa normal din punct de vedere sexual.

 

Ejaculare precoce: incapacitatea de a întârzia orgasmul și ejacularea, astfel încât acestea apar foarte devreme în cursul contactului sexual, lăsând partenerul nesatisfăcut.

 

Anorgasmia masculină: aceasta se poate referi la incapacitatea de a ajunge la orgasm cu un partener sau incapacitatea de a atinge orgasmul fără contact sexual prelungit ori incapacitatea de a avea un orgasm în timpul actului sexual. Unii bărbați care suferă de anorgasmie masculină pot totuși atinge orgasmul, dar doar prin masturbare sau sex oral.

 

Dorință sexuală inhibată sau hipoactivă: un dezinteres pentru contactul sexual sau lipsa totală a dorinței sexuale.

 

Ejaculare retrogradă: materialul seminal, în loc să iasă de la capătul penisului, se deplasează înapoi în vezică în timpul orgasmului. Acest lucru nu este periculos și apare adesea ca un efect secundar al anumitor medicamente.

 

Priapism: o erecție prelungită neînsoțită de dorință sexuală; această afecțiune rară este dureroasă, potențial periculoasă și necesită asistență medicală imediată.

 

Dacă problema sexuală cu care te confrunți doar într-un anumit set de circumstanțe sau doar cu anumiți parteneri sexuali, atunci s-ar putea să nu fie o problemă generalizată, ci doar una de moment.

 

La un moment dat sau altul, chiar și bărbații perfect sănătoși se pot confrunta cu astfel de probleme și de aceea specialiștii nu le acordă importanță decât dacă situațiile inconfortabile, descrise mai sus, se întâmplă în cel puțin un sfert din toate partidele sexuale pe care le-a experimentat un bărbat.

 

Cele mai comune cauze fizice care determină probleme sexuale legate de orgasm în rândul bărbaților

 

Există multe cauze fizice care pot determina apariția unor tulburări sexuale în cazul bărbaților. Cele mai comune din acestea sunt:

  • Condiții sau comportamente care cresc riscul dezvoltării de boli vasculare, cum ar fi: fumatul, hipertensiunea arterială, diabetul, colesterolul crescut și obezitatea sau medicamentele administrate pentru tratarea acestor tulburări și a altora similare;
  • Diabetul - în special cel de tip 2;
  • Hipogonadismul - afecțiune în care testiculele nu produc suficient testosteron;
  • Tulburări tiroidiene (atât hipertiroidism, cât și hipotiroidism);
  • Leziuni suprarenale (sindrom Cushing);
  • Boli care afectează sistemul nervos, inclusiv accidente vasculare cerebrale, leziuni ale măduvei spinării, scleroza multiplă, diabet de lungă durată și boala Parkinson;
  • Leziuni ale arterelor sau venelor după o intervenție chirurgicală pelvină (cum ar fi operația la prostată, colon sau vezică urinară) sau după un tratament cu radiații;
  • Afecțiuni care afectează penisul în mod direct, cum ar fi boala Peyronie sau vătămarea penisului în sine sau a arterelor, venelor ori nervilor care alimentează penisul.
  • Bolile cardiovasculare;
  • Blocaje ale fluxului de sânge către penis (de obicei din cauza rănilor);
  • Vene permeabile.

 

Pe de altă parte, la fel ca în cazul femeilor, tulburările sexuale pot avea și cauze psihologice. Chiar și bărbații care nu au nicio problemă din punct de vedere clinic, se pot confrunta din când în când cu situațiile de mai sus atunci când suferă un dezechilibru la nivel psihic.

 

Stresul cotidian, un nou sau o nouă parteneră sexuală, așteptările nerealiste ale însăși persoanei în cauză sau ale persoanei cu care împarte patul sunt doar câteva din motivele psihologice pentru care un bărbat se poate confrunta cu diferite tulburări sexuale.

 

Din fericire, pentru majoritatea problemelor de mai sus există însă și soluții și înainte să apelezi la cele mai dificile dintre ele, poți încerca stimulente bărbați și observa efectele lor după o perioadă mai lungă de tratament. În cele mai multe cazuri, atunci când nu este vorba de o problemă de sănătate gravă, aceste remedii sunt foarte eficiente în tratarea tulburărilor sexuale ale bărbaților.

0 comentarii

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *