Orgasmul feminin. Cum ajung femeile în culmea plăcerii?

în Articole Blog

Orgasmul feminin. Cum ajung femeile în culmea plăcerii?

 

 

O viață sexuală sănătoasă și satisfăcătoare este esențială din multe puncte de vedere, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Să-ți dorești să ajungi în culmea plăcerii nu este un moft, ci un lucru de care ai nevoie pentru că orgasmul oferă o serie de beneficii incredibile sănătății tale.

 

Deși orgasmul feminin este privit de multe ori ca un lucru misterios, un fel de unicorn pe care nu mulți au reușit să-l vadă în realitate, de fapt el nu este cu mult diferit față de orgasmul masculin.

 

Mai mult, vestea bună este că și dacă nu ai mai experimentat niciodată un orgasm în toată regula, nu trebuie să te descurajezi deoarece există foarte multe soluții la îndemâna oricui și odată ce o găsești pe cea mai bună pentru tine, vei putea păși în nirvana mult mai ușor decât îți imaginezi, ori de câte ori îți dorești acest lucru.sănătatea sexuală.

 

Femeile pot experimenta mai multe feluri de orgasme

 

Faptul că femeile pot experimenta mai multe feluri de orgasme face parte din minunatul mod în care este construit organismul feminin. În primul rând, femeile pot ajunge la orgasm prin stimularea clitorisului sau prin stimulare vaginală, în punctul G sau în zona cervixului, ori prin diferite alte căi senzoriale, cum ar fi stimularea sânilor sau a altor zone erogene.

 

Orgasmul obținut prin stimularea clitorisului se aseamănă cel mai mult cu orgasmul masculin. Acesta presupune creșterea fluxului de sânge către clitoris prin stimulare, care devine astfel angorjat sau erect, iar orgasmul însuși asigură eliberarea. După ce au experimentat un orgasm de acest fel, unele femei nu se simt confortabil să continue partida sex imediat și au nevoie de un respiro.

 

Un orgasm atins prin stimularea vaginului este adesea descris ca „mai profund” și mai intens. Punctul G este responsabil pentru producerea unui astfel de orgasm, sau chiar cervixul, partea inferioară a uterului.

 

De asemenea, femeile mai pot ajunge la orgasm și prin alte mijloace decât stimularea organelor genitale. Este posibil să ai un orgasm atunci când sânii tăi sunt stimulați sau cu ajutorul imaginilor sexuale.

 

Unele femei experimentează constant același tip de orgasm, în timp ce altele încearcă mai multe tipuri, în funcție de stimularea pe care o primesc sau dispoziția în care se află. Cât despre tine, indiferent dacă experimentez mereu același tip de orgasm sau o combinație între cele descrise mai sus, să știi că ești o persoană perfect normală și sănătoasă, întrucât fiecare femeie experimentează orgasmul în felul ei, unic, personal.

 

Ce au în comun toate orgasmele?

 

Există unele lucruri care se întâmplă în corpul uman, fie vorba de un bărbat sau de o femeie, în timpul orgasmului. De exemplu, ritmul cardiac crește, respirația devine mai rapidă și metabolismul se accelerează, atât atunci când ești pe cale să ai un orgasm, cât și în momentul orgasmului.

 

Cercetătorii au identificat patru faze ale orgasmului feminin, indiferent de tipul de orgasm la care ne referim.

 

  1. Excitarea

 

Descrisă ca o stare de excitare sau dorință, această fază determină organismul să se pregătească pentru sex. În timpul ei, nivelul hormonilor din sânge crește, ajunge mai mult sânge în organele sexuale și simți o căldură plăcută în întreg corpul.

 

  1. Platou

 

În această fază, tensiunea sexuală crește și mai mult. Este posibil să nu te mai poți gândi la altceva decât la stimularea sexuală. Ritmul cardiac și tensiunea arterială continuă să crească.

 

  1. Orgasm

 

Când ajungi la orgasm, vaginul, uterul, mușchii pelvisului și uneori și alți mușchi din corp se contractă ritmic.

 

  1. Rezoluție

 

După orgasm, în această ultimă fază corpul se relaxează, iar ritmul cardiac, tensiunea arterială și respirația încetinesc și ajung în final la o frecvență normală.

 

Ce să faci ca să ai orgasm?

 

Experții sugerează că până la 25% dintre femei se luptă să aibă orgasm. Problema poate fi de ordin psihologic, fizic, sau o combinație între cele două. Există tratamente, terapii și stimulente femei care pot ajuta.

 

De exemplu, femeile care au ajuns deja la menopauză, pot observa că se confruntă cu un libido scăzut, dar există multiple soluții sănătoase și pentru această problemă.

 

Dacă nu reușești să ajungi ușor la orgasm, ceea ce poți să faci pentru început însă, este să încerci să te relaxezi cât mai mult când faci sex și să ceri partenerului să aibă răbdare cu tine, punând un accent deosebit pe preludiu.

0 comentarii

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *