7 cauze pentru apetit sexual și libido scăzut

în Articole Blog

Cu toții trecem prin perioade de timp – lungi sau scurte – în care nu avem chef de sex, dar dacă observați o lipsă totală a apetitului sexual, e bine să încercați să aflați cauzele. Pierderea libidoului poate avea mai multe explicații, cauzele pot fi psihice sau fizice, uneori chiar o combinație între cele două.

Având totuși în vedere câte beneficii aduce o viață sexuală activă și împlinită, este important să aflați dacă este vorba doar de o perioadă sau dacă e nevoie de câteva modificări în stilul de viață.

Așadar, citiți în continuare dacă vreți să descoperiți cele mai frecvente cauze ale libidoului scăzut al femeilor și un set de sfaturi despre cum puteți să rezolvați această problemă.

  1. Anticoncepționalele sau alte metode de contracepție

Într-un mod ironic, reducerea riscului de sarcini nedorite și libertatea de a întreține acte sexuale oricând vă poate scădea libidoul foarte mult. Cercetătorii științifici au aflat că unele metode contraceptive pot reduce nivelul de testosteron din organism, acel hormon care “provoacă” cheful de sex.

La fel ca oricare alt medicament, pilulele contraceptive pot afecta fiecare femeie în mod diferit. Cel mai bine este ca înainte de a alege metoda contraceptivă, să discutați cu ginecologul dvs și să stabiliți împreună care este cea mai potrivită variantă.

  1. Schimbările hormonale

Orice modificare la nivelul hormonilor, în special a estrogenului, vă poate reduce apetitul sexual. De exemplu, în timpul sarcinii, a alăptării și a menopauzei, nivelul de estrogen scade. Acest lucru duce la scăderea libidoului, uscăciune vaginală și o serie de alte simptome care fac ca sexul să devină dificil și uneori chiar dureros.

Pentru a echilibra nivelul estrogenului din corp, căutați cele mai potrivite medicamente, suplimente alimentare sau stimulente sexuale.

  1. Medicamentele

Antidepresivele afectează direct libidoul și capacitatea de excitare, dar sunt și alte medicamente care pot deveni obstacole în viața dvs sexuală.

Antihistaminicele și alte medicamente împotriva alergiilor sunt vasoconstrictoare, ceea ce înseamnă că limitează circulația sângelui în organism, inclusiv în zona genitală. Astfel dorința sexuală dispare și orgasmul devine imposibil de obținut.

  1. Lipsa exercițiilor fizice

Pe seama acestui subiect nu sunt niciodată discuții inutile. Beneficiile mișcării sunt nenumărate și probabil știți asta deja, dar aflați că un stil de viață activ vă poate influența pozitiv chiar și pofta sexuală.

Exercițiile fizice energizează corpul, reduc stresul, ajută la pierderea în greutate și oferă o stare generală de bine. Toate aceste efecte pozitive ajută și la creșterea semnificativă a libidoului. Un studiu recent a arătat că 20 de minute de mișcare zilnică îmbunătățesc foarte mult capacitatea fiziologică a femeilor de a se excita.

Într-un mod asemănător ajută și exercițiile mai puțin riguroase precum yoga sau pilates. Acestea îmbunătățesc răspunsul sexual al femeilor prin creșterea aportului de sânge din organism.

Și bineînțeles, exercițiile Kegel! Ele nu doar intensifică fluxul sanguin către zona genitală, dar ajută la antrenarea mușchilor vaginali și crește plăcerea simțită de ambii parteneri în timpul actelor sexuale.

  1. Lipsa somnului

“Sunt obosită” este probabil cel mai întâlnit motiv pentru care femeile refuză să facă sex și chiar dacă unii bărbați cred că este o minciună, somnul insuficient și starea de oboseală scad foarte mult libidoul femeilor.

Femeile care nu se odihnesc suficient au un nivel mai scăzut de testosteron decât cele care dorm o noapte întreagă, neîntrerupt.

  1. Problemele de greutate și kilogramele în plus

A fi supraponderal reduce foarte mult libidoul. Grăsimea corporală excesivă afectează nu doar producția de estrogen și testosteron, dar și alte substanțe chimice din organism de care este nevoie pentru a vă excita ușor și a avea chef de sex. În astfel de situații, corpului îi lipsesc hormonii necesari, dar și abilitatea de a-i absorbi pe cei pe care îi are – rezultatul final este apatia sexuală.

  1. Stresul, anxietatea și depresia

Nu doar problemele fizice afectează libidoul. Stresul, anxietatea și depresia vă pot afecta în mai multe arii din viață, inclusiv în cea sexuală. Percepția asupra sexului și a intimității este impactată direct de starea psihică și emoțională.

Ok, am înțeles, dar ce pot face pentru a-mi crește libidoul și a fi iar dornică de sex?

În primul rând, consultați-vă mereu cu medicul dvs înainte de a administra orice fel de medicament.

În continuare, adoptați un stil de viață sănătos și mai activ, începeți să faceți mișcare zilnic. Odihniți-vă suficient, alegeți un stil alimentar echilibrat și aveți grijă de mintea și sufletul dvs.

Iar nu în ultimul rând, ajutați-vă organismul și în special zona genitală prin produse de stimulare clitoridiană sau chiar a orgasmului.

De asemenea, există posibilitatea de a face totul mai ușor cu suplimente alimentare pentru mărirea apetitului sexual feminin de pe magazinul nostru online, Intimax. Experiența noastră în comercializarea produselor de sănătate și echilibrare sexuală poate fi exact ce vă lipsește în acest moment.

0 comentarii

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *